POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 960 klicev. Med 399 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

V 52 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 7 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 ropa, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 61 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 39 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper, 6 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (16), Maroka (11), Pakistana (9).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.