Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 4. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 4. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1273 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 536 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 127 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v sedmih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni huje, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 41 intervencij na javnih krajih in 28 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini in pet vlomov, štiri ponarejanja listin, tri povzročitve telesnih poškodb in po eno kaznivo dejanje ropa, drzne tatvine, ponarejanja denarja, grožnje in kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen petim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 5 na območju Policijske uprave Koper, 5 na območju Policijske uprave Maribor in 2 na območju Policijske uprave Novo mesto. Med njimi so bili državljani Kosova (6), Bosne in Hercegovine (4) in Afganistana (2).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.