POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1553 klicev. Med 615 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 135 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Nova Gorica, ter zasegli 8 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Koper in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 56 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 1 drzna tatvina, 14 vlomov, 1 rop, 23 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 2 ponarejanji listin in 2 povzročitvi telesnih poškodb.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.