Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.055 klicev. Med 445 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 90 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru, ter 98 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 43 tatvin, 23 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, ter 2 drzni tatvini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 7 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (32), Kube (12) in Afganistana (8).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
6.2km/h
0%
13°C
14°
12°
12°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.