POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1242 klicev.

Med 445 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 50 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 34 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini in 1 rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 106 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 42 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.