POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 5. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1517 klicev. Med 547 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 116 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 17 nesreč z lažjimi. V preostalih 95 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 5 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom so pridržali 1 voznika na območju PU Celje

Na področju javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnih krajih in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 30 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanji listin ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (5), Pakistana (3), Bosne in Hercegovine (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.