POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 8. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1602 klica. Med 668 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 22 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 128 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru, ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 113 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 10 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 4 na območju Policijske uprave Maribor, 3 vozila na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 92 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev in sicer po 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, ter 1 kršitelja na območju Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 3 drzne tatvine, 10 vlomov, 1 rop, 9 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami, 1 ponarejanje denarja in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 77 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, 20 na območju PU Maribor, 16 na območju PU Ljubljana in 14 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (33), Bangladeša (14) in Turčije (8).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.