..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 1. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.187 klicev. Med 458 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, po 5 kaznivih dejanj nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji drzne tatvine in rop ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 43 na območju PU Novo mesto in 26 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Kube (16) in Ruske federacije (13).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
63%
2.6km/h
0%
12°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.