POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 3. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1362 klicev. Med 553 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 136 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 27 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 108 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 3 vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja in izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 22 vlomov, 11 KD poškodovanje tuje stvari, 3 KD povezana z zlorabo drog, 3 KD nasilje v družini, 2 KD povzročitev telesne poškodbe in 1 KD grožnje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Bangladeša (3) in Pakistan (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.