Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1534 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 543 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 88 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 82 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v petih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih osem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 56 intervencij na javnih krajih in 33 v zasebnih prostorih. Pridržanih je bilo pet kršiteljev.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 19 vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje in nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dva ropa in drzni tatvini ter eno ponarejanje listin in kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen trem osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju Policijske uprave Novo mesto. Vseh 12 oseb je bilo državljanov Bangladeša.