POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 4. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.261 klicev. Med 517 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 10 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 11 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnih krajih in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 primeri nasilja v družini, po 3 povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin in preprečitve uradnega dejanja, 2 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog ter grožnja in ponarejanja denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6) in Bangladeša (2).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.