POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1499 klicev. Posredovali so v 594 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 91 kaznivih dejanj, 79 kršitev javnega reda in miru ter 104 prometne nesreče.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 40 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja listin, po 2 povzročitvi telesne poškodbe, nasilja v družini in ponarejanja denarja ter po 1 rop in drzno tatvino.

Na področju javnega reda in miru so 65 krat intervenirali na javnih in 14 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru so pridržali 3 kršitelja in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 82 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 so bili udeleženci lahko in v 1 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Maribor in 6 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 19 državljanov Poljske, 3 Tunizije in 1 Afganistana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.