POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1895 klicev, med njimi 19 nujnih. Med 622 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 86 kaznivih dejanj, 49 kršitev JRM in 132 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 dejanj nasilja v družini, po 4 povzročitve telesne poškodbe in ponarejanja denarja, 3 poskusi preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, po 2 ropa in grožnji ter po 1 ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 35 krat posredovali na javnem kraju in 14 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 14 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 5 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 42 oseb in sicer 29 na območju PU Koper, 7 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Irana (14), Afganistana (10) in Iraka (7).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.