Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1460 klicev. Med 554 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 5 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 12 nesreč z lažjimi V preostalih 95 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 35 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, po 2 ponarejanji denarja in ponarejanji listin ter 1 rop. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 4 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 2 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (2), Slovenije (1), Srbije (1).