POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 4. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.442 klicev. Med 651 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 9 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 14 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 16 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, po 3 povzročitve telesne poškodbe in ropi, po 2 kaznivi dejanji povezani z zlorabo drog, nasiljem v družini in ponarejanja denarja ter kaznivo dejanje grožnje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper, 4 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Turčije (4), Kube (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.