SMC se poslavlja! Počivalšek in Kovšca v skupno stranko Konkretno!

Slika: Domovina.je

Stranki SMC in GAS bosta danes na združitvenem kongresu oblikovali novo, skupno stranko, ki naj bi se imenovala Konkretno. Piše portal SIOL.

Stranki SMC in GAS v skupno stranko KONKRETNO

Še pred združitvenim kongresom bodo namero za združitev z GAS najprej potrjevali na zaprtem kongresu SMC. Na združitvenem kongresu, ki bo zaradi epidemioloških razmer deloma potekal digitalno, bodo delegati sprejeli statut nove stranke, potrjevali njen program in nenazadnje predstavili njeno grafično podobo. Uradno bodo potrdili tudi novo ime stranke, to naj bi bilo Konkretno.

Program skupne stranke bo temeljil na politiki sodelovanja, povezovanja in vključevanja, ključne prioritete pa bodo razvoj za vse regije, zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, gospodarstvo kot temelj za ostale sisteme družbe, odgovoren družbeni in ekonomski razvoj ter izkoriščanje slovenskih potencialov.

Kandidatne liste za državnozborske volitve na tokratnem kongresu stranka še ne bo potrjevala. Kot so pojasnili v SMC, bodo končno listo kandidatov sestavili po opravljenih pogovorih o morebitnem sodelovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo, v kateri že sodeluje nekaj list, posameznikov in strank, med drugim SLS, Nova ljudska stranka in Zeleni Slovenije.

Je pa včeraj, kot piše N1 odstopil  eden ustanovnih članov SMC in nekdanji predsednik strankinega podmladka Nejc Šporin. Sedanjemu vodstvu očita, da je poteptalo vse liberalne ideje, na katerih je nastala SMC. 

P.M:

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA