Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.267 klicev. Med 450 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 68 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

V 2 prometnih nesrečah sta umrli 2 osebi. V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 so bili huje, v 9 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnih krajih in 25 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, izrekli so 2 ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, po 11 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 primere nasilje v družini ter kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja in povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Koper, 8 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Turčije (6), Bangladeša (5).