POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 4. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 964 klicev. Med 353 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 36 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 36 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče z lažjimi V preostalih 31 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 8 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnih krajih in 25 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijske uprave Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 11 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilji v družini ter po 1 grožnjo in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (6), Afganistana (2), Slovenije (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.