..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.526 klicev. Med 640 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 110 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 48 na območju PU Novo mesto, 45 na območju PU Koper, 12 na območju PU Murska Sobota in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (36), Kube (18) in Bangladeša (13).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.