POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1762 klicev. Med 712 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 123 prometnih nesreč, 153 kršitev javnega reda in miru, ter 101 kaznivo dejanje.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 100 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 4 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 9 vozil in sicer 5 na območju Policijske uprave Ljubljana, 3 na območju Policijske uprave Novo mesto in 1 vozilo na območju Policijske uprave Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 105 primerih na javnih krajih, ter 48-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Celje in Nova Gorica.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 1 osebi na območju Policijske uprave Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 46 tatvin, 1 drzna tatvina, 19 vlomov, 23 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 2 grožnji, 2 ponarejanji listin in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 23 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Maribor, 3 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (16), Kosova (3) in Srbije (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.