POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1513 klicev. Posredovali smo v 560 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 83 kaznivih dejanj, 52 kršitev javnega reda in miru ter 116 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 34 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 grožnje, 3 povzročitve telesne poškodbe, po 2 ponarejanji listin, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja, nasilji v družini ter preprečitvi uradnega dejanja uradni ali maščevanje uradni osebi.

Na področju javnega reda in miru smo 52 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Izrekli smo 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 105 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 so bili udeleženci lahko in v 2 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujše kršitve cestno prometnih predpisov smo zasegli 1 vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 39 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali 48 državljanov Afganistana, 4 Turčije in 2 Irana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.