Policija poročilo

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1441 klicev. Posredovali so v 550 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 70 kaznivih dejanj, 105 kršitev javnega reda in miru ter 90 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 23 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 7 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 ponarejanja listin, 3 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja in grožnji ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Na področju javnega reda in miru so 62 krat intervenirali na javnih in 43 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru so pridržali 2 kršitelja in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 79 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 7 so bili udeleženci lahko in v 4 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil in pridržali 2 kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer vseh 6 državljanov Afganistana na območju PU Novo mesto.