Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 6. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 6. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1736 klicev.

Med 679 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 140 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 23 prometnih nesreč z lahko in 6 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj, Nova Gorica in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 84 intervencij na javnem kraju in 56 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 27 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 9 povzročitev telesne poškodbe, 8 groženj, 6 vlomov, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 28 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper, 13 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (25), Afganistana (18) in Avstrija (5).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.