Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.029 klicev. Med 386 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 54 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

V 51 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 2 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.


Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 26 tatvin, 13 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 primerov nasilja v družini, 4 grožnje ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog, ponarejanjem denarja, povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 5 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 3 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bosne in Hercegovine (3) in Pakistana (2).