POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1189 klicev. Posredovali smo v 479 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 52 kaznivih dejanj, 56 kršitev javnega reda in miru ter 90 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 21 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, po 2 povzročitvi telesne poškodbe, poskusa uboja in grožnji, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in nasilje v družini.
Na področju javnega reda in miru smo 35 krat intervenirali na javnih in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 83 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 7 pa so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pridržali 2 kršitelja in zasegli 7 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi je bilo največ, 13 državljanov Afganistana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.