POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1352 klicev. Med 535 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 133 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 121 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 10 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 45 intervenciji na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 27 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 6 ponarejanj denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 grožnjo in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju PU Celje, Ljubljana in Maribor izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (9), Severne Makedonije (1) in Srbije (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.