Policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1069 klicev, med njimi 17 nujnih. Med 384 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 55 kaznivih dejanj, 54 kršitev JRM in 50 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 16 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 grožnji in dejanji nasilja v družini ter po 1 ponarejanje listin, ponarejanje denarja in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.


Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 34 krat posredovali na javnem kraju in 20 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 43 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 7 so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 12 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 6 oseb, vsi na območju PU Koper. Največ obravnavanih tujcev je državljanov Afganistana (3) in Irana (3).