POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1342 klicev.

Med 506 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 101 prometno nesrečo s premoženjsko škodo in 10 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Novo mesto.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 18 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 39 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 6 groženj 3 ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, nasilja v družini, povzročitve telesne poškodbe, ponarejanja listin in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 23 na območju PU Koper, 9 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Hrvaške (5) in Turčije (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.