Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 912 klicev. Med 306 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 25 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.


Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 24 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 6 vozil. Pridržali so 1 voznika na območju policijske uprave Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 14 vlomov, 13 tatvin, 7 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja in nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 3 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali državljana Avstrije (1), Hrvaške (1) in Slovenije (1).