ALEŠ HOJS
ALEŠ HOJS

Notranji minister Aleš Hojs je v spremstvu svoje mame v ponedeljek popoldne želel prečkati mejo s Hrvaško na enem izmed mejnih prehodov v Istri.

POP TV z novo sproducirano afero

Nova sproducirana afera, ki jo že žveči POP TV, češ, Hojsa so na Hrvaškem zavrnili in mu preprečili vstop. Hojs se je po poročanju portala na mejo pripeljal zasebno, saj naj bi mamo peljal na njeno nepremičnino na Hrvaškem, Tja sta želela, da bi poravnala račune.

Hojs je pa je v pogovoru z novinarjem 24UR pojasnil, da ni želel izkoriščati svojega ministrskega položaja, zato svojega obiska tudi uradno ni najavil ali uporabil diplomatskega potnega lista. Svojo pot je pojasnil tudi s tem, da je želel na lastne oči preveriti, kako dosledno Hrvati preverjajo razloge za prehod njihove meje. Zatrdil je še, da ni kršil prehajanja regijskih mej in občin, saj da je v Kopru pred kratkim kupil zemljišče, tako da tja lahko potuje. A Nova sproducirana afera o Hojsu se bo vlekla zagotovo do konstruktivne nezaupnice. POP TV to zna?

A POP TV nebi bil to, če se nebi vtikali, prav v sako stvar, kaj počenjajo ministri te vlade v svojem prostem času, kje so, kaj delajo, kje spijo, počasi bodo za ministri Janševe vlade hodili na stranišče?

PM