Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1122 klicev. Med 397 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 8 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnja, drzna tatvina, rop in povzročitev telesne poškodbe.


Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali so kršitelja na območju policijske uprave Koper.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama, na območju policijskih uprav Koper in Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Murska Sobota.

V 57 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je oseba umrla.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Koper, 2 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7) in Kosova (2).