slika je naključna

Kot piše Portal Utrip Ljubljane naj bi v UKC Ljubljana 24. decembra umrla 28-letna nosečnica, okužena s koronavirusom, otroka pa so rešili s carskim rezom,

V ljubljanski porodnišnici je zaradi koronavirusa umrla 28 letna nosečnica

Kot so zapisali na portalu 24ur , se je 28-letnica okužila v zadnjem trimesečju nosečnosti. Iz ene od regionalnih bolnišnic so jo zato prepeljali v ljubljansko porodnišnico, kjer pa se ji je stanje zelo poslabšalo. Zdravniki so se po informacijah 24ur.com zaradi hudih zapletov ob okužbi z novim koronavirusom novembra pri 28-letni nosečnici odločili za urgentni carski rez, s pomočjo katerega je rodila otroka, porodnici pa se stanje ni izboljšalo in je na božični večer umrla, še poročajo.

Pri UKC Ljubljana naj bi za portal 24ur potrdili, da so lani po premestitvi iz regionalne bolnišnice obravnavali nosečnico, ki se ji je stanje po sprejemu poslabšalo in pri kateri kljub daljšemu intenzivnemu zdravljenju. iztek žal ni bil pozitiven.

Samo v ljubljanski porodnišnici naj bi do sedaj obravnavali 500 nosečnic, pozitivnih na koronavirus, 12 jih je imelo težji potek bolezni, zato so jih premestili na infekcijsko kliniko.

D.K.