POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 9. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1594 klicev. Med 626 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja ponarejanje denarja, rop, nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi in grožnja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Celje.

V 118 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Novo mesto ter po 1 na območju PU Koper in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (4), Turčije (2) in Libanona (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.