FAKE NEWS! Poglejte kako je STA napihnila zgodbo!

STA novic
STA, slika: twitter
Kako primitivno! Poglejte to lažno novico STA!

Slovenska tiskovna agencija, ki bi morala skrbeti za nevtralne novice že dolgo ne opravlja več svojega poslanstva. Še več. Ne preverja niti novic, ki jih zapiše.


STA z lažno novico o protestu nizozemskega premierja pri slovenski veleposlanici

Medtem, ko na STA jokajo, da jim zmanjkuje denarja za plače, se poslužujejo novic, katerih niti prav ne preverijo. V luči poročanja o zadevah so na STA pristavili informacijo, kako naj bi nizozemski premier Rutte zaradi Janševa tvita protestiral kar pri slovenski veleposlanici, kar pa bi pomenilo skrajno nenavadno prakso in pa svojevrsten diplomatski škandal.

Iz slovenskega zunanjega ministrstva so na vprašanje “Ali drži, da je nizozemski premier Mark Rutte zaradi tvita predsednika vlade Janeza Janše osebno protestiral pri slovenski veleposlanici v Haagu Sanji Štiglic?” za Siol odgovorili, da je veleposlanica Republike Slovenije na Nizozemskem prejela telefonski klic namestnika direktorja za Evropo na nizozemskem zunanjem ministrstvu. “Pri tovrstnih klicih in pogovorih gre za običajno diplomatsko prakso komuniciranja med dvema državama,” so poudarili.

Rutte torej ni protestiral pri slovenski veleposlanici, ampak je komunikacija potekala na precej bolj običajen način, torej na nižji ravni. Očitno je STA s tem želela priliti ogenj in še dodatno podžgati celotno zgodbo ter prepričati ljudi, kako naj bi vlada Janeza Janše ustvarila diplomatski škandal.

Na STA očitno vidijo vse drugo, kot pa resnično novico.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
84%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.