POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 9. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1467 klicev, med njimi 18 nujnih. Med 582 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 75 kaznivih dejanj, 56 kršitev JRM in 134 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 18 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 3 dejanja nasilja v družini, po 2 grožnji in povzročitvi telesne poškodbe ter po 1 ponarejanje denarja in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 40 krat posredovali na javnem kraju in 16 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljeval s prekrški.

V 119 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 so se udeleženci lažje in v 2 huje telesno poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 10 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 39 oseb, vse na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (20), Pakistana (15) in Kube  (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.