Slikanica mladoletnika Prevzgojnega doma Radeče v romskem jeziku

Slikanica mladoletnika Prevzgojnega doma Radeče O čebelah, Šu čibele | Avtor Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij
Slikanica mladoletnika Prevzgojnega doma Radeče O čebelah, Šu čibele | Avtor Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

V mesecu novembru 2021 je Prevzgojni dom Radeče izdal že drugo knjigo v letošnjem letu. Poletni pesniški zbirki mladoletnika je tokrat sledila slikanica z naslovom Šu Čibele/O čebelah, v romskem jeziku.

Mladoletnik, ki je bil na prestajanju vzgojnega ukrepa oddaje mladoletnika v prevzgojni dom, je ob spodbudi in pomoči zavodske psihologinje iz slovenskega teksta prevedel tri basni o čebelah v romski jezik. Besedilo je opremil tudi z avtorskimi ilustracijami. Ideja o slikanici je rasla dlje časa, končni izdelek pa je plod individualnega dela zavodske strokovne sodelavke z mladoletnikom, ki je v okviru likovnega in literarnega ustvarjanja v zavodu pokazal talent in zanimanje. Jeseni je ideja o knjižni izdaji slikanice dozorela in ugledala luč sveta.

V okviru Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij bomo v mesecu decembru s slikanico opremili otroške kotičke v več zaporih in njihovih oddelkih ter poskrbeli, da bo slikanica razveselila otroke, ki prihajajo na obiske v naše zavode.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.