POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 urah, 27.9.2020

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1252 klicev. Posredovali so v 482 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 54 kaznivih dejanj, 78 kršitev javnega reda in miru ter 74 prometne nesreče.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 nasilji v družini in povzročitvi telesne poškodbe ter 1 drzno tatvino.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na področju javnega reda in miru so 47 krat intervenirali na javnih in 31 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujše kršitve javnega reda in miru so pridržali 1 kršitelja in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.
V 68 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 4 so bili udeleženci lahko in v 2 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil in pridržali 1 kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 4 državljane Maroka, 2 Afganistana in 2 Nepala.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.