Zaprepadeni nad izjavo nekaterih zdravnikov, v zvezi s koronavirusom!

slika je naključna

V začetku tedna je dr. Matjaž Jereb opozoril, da zdravstveni delavci in zdravniki koronavirusa ne podcenjujejo, se pa boji, da slovenska javnost še vedno ne verjame, da je to lahko nevarna bolezen in da je to lahko smrtna bolezen.

Nekaj neumnosti zdravnikov iz famozne Tarče

V četrtkovi famozni levičarski Tarči je Erika Žnidaršič gostila nekaj zdravnikov in tudi v tej oddaji smo bili priča temu, da so nekateri strokovnjaki govorili bolj populistično kot pa strokovno. Nekaterim neumnostim, ki so jih izrekli zdravniki se zdijo neverjetne tudi navadnim ljudem.

Travmatolog iz mariborskega UKC dr. Uroš Dobnikar je dejal, da covid ovira naše psihosocialno stanje!” Njegovo ključno sporočilo pa je bilo: “Če si zdrav, res zdrav, psihofizično zdrav, če živiš v zdravem okolju, ješ zdravo hrano, imaš lepe odnose, boš težko zbolel zaradi tega virusa.” Se pa s tem stališčem ne strinjajo niti v UKC Maribor, kjer je doktor zaposlen.  • Še večjo neumnost je izustil “strokovnjak” paliativne oskrbe Matjaž Figelj. Ta je namreč menil, da ne bi smeli gledati le na to, kako se bo virus zajezil za vsako ceno, saj epidemija ni le virus ampak je družba kot celota. Najbolj pa je presenetil z izjavo: “Saj ti starostniki bi tudi sicer zelo kmalu umrli in jaz sem prepričan, da na koncu leta ne bo velike razlike, ker bi ti tudi brez covida umrli,” je dejal Figelj. Omenil je tudi, da za otroke virus sploh ni nevaren, zato so pri njih ukrepi še toliko bolj nesmiselni.
Filozof Aleš Ernecl, je izjavo Matjaža Figla, malo za šalo malo za res, prevedel v mariborščino. “Toti bi itak crknli, pa ne bi blo neke razlike!” 

Na manipulacije zdravnikov se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša

MG


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.