Policija poročilo

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1368 klicev.

Med 450 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 67 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 prometnih nesreč z lahko ter 4 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 18 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 34 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 kaznivo dejanje ponarejanja denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Nova Gorica, Celje in Kranj.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});