Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1269 klicev. Med 427 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 62 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 5 nesreč z lažjimi. V preostalih 55 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 11 vozil. Pridržali smo 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.


Na področju javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju policijske uprave Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 29 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov,6 nasilij v družini, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 23 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Bangladeša (3), Turčije (3).