Slika: nova24TV

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, za katerega je Mladi forum SD zaradi žaljive komunikacije predlagal, da ga izključijo iz stranke, se je na družbenem omrežju Facebook zapletel v prepir s svojimi strankarskimi kolegi.

ROJC NAD STRANKARSKE KOLEGE

Županov sin in občinski svetnik Borut Rojc meni, da želijo njegovega očeta iz stranke izključiti zato, ker je uspešno sodeloval z vlado Janeza Janše in ker v občinski koaliciji SD sodeluje s SDS. “Investicije v vojsko skušajo ustaviti z referendumom. Investicije v domove za starejše, vodovode, športne objekte, cestno infrastrukturo, gospodarstvo itd. Pa z “vladavino prava”, je dejal Borut Rojc.

Je pa zanimiv odgovor dala Eva Zorko iz SD s Ptuj, ki je zapisala, da je to laž. “Normalno bi bilo, da v krizi država realno razporedi in nastavi prioritete. Mislim, da prej potrebujemo kaj drugega kot investicijo v vojsko. Nihče pa temu ne nasprotuje, samo ni pravi čas,” je dodala. A ravno iz ust članov SD smo slišali da investicijam v vojsko nasprotujejo. Oglasil se je še en ponosni naslednik zveze komunistov, Fredi Ferčec, občinski svetnik SD iz Rogatca, ki je zapisal, da debata z Rojcem nima več smisla, ker je že prestopil.

Župan odgovoril mladima članoma SD

Ferčecu je odgovoril župan Emil Rojc, ki je zapisal, da Ferčec in Dominika Švarc Pipan, še nista bila na tem svetu, ko je sem že vstopil v stranko. “Zato me prepotentna bitja, ki si nadenejo sončna očala ali visoke pete, da bi izgledala “kul”, ne bodo podila iz stranke,” je zapisal.

“Za to stranko smo skupaj s kolegi iz Ilirske Bistrice naredili veliko več kot sta ti in Pipanova naredila do sedaj in kot še bosta v prihodnosti. Zato brzdaj svoj jezik in trosi svoje debilne nasvete v okolju, kjer so te pripravljeni poslušati in občudovati tvoje kretenizme,” je dodal.

“V stranko SD sem vstopil prostovoljno in če bom hotel oditi bom to storil po lastni presoji, na pa na osnovi navodil prepotentnih oseb, ki uspevajo v politiki zgolj z »lezenjem v …«, ko pa je potrebno svojo osebnost preizkusiti na volitvah, nastane katastrofa,” je zaključi Rojc.

PM