Politični konstrukt? Roman Vodeb dobil kazen ki to ni, oziroma nebi smela biti.

Urška Klakočar Zupančič in Roman Vodeb, slika Nova24

Roman Vodeb je pred približno devetimi meseci  v oddaji Faktor #784 o predsednici DZ Klakočarjevi izrekel nekaj krepkih, a eksplicitnih osebnih mnenj in trditev, ki pa nikakor nebi smeli biti domena prekrška, najmanj pa po Zakonu o javnem redu in miru. Si pravosodje zakon predstavlja po svoje?

Oddaja Faktor #784 naj bi Urško Klakočar Zupančič nepopisno razburila, šokirala in prizadela zaradi nesramnega in žalljivega vedenja Romana Vodeba, s katerim je pri njej vzbudil občutke ponižanosti in osebne prizadetosti. Take in podobne neumnost je skoraj jokajoče pumpala leva medijska scena ljudi, ter poleg tega zlila vso gnojnico na  Romana Vodeba.

Treba je priznati. Levičarji to znajo. Policisti Policijske postaje Ljubljana so takokoncem januarja 2023 Vodeba obiskali na domu in ga zaslišali v zvezi očitanega prekrška po ZJRM, junija 2023 pa je po pošti od njih prejel globo v znesku 250,38 eur. 

Tisti, ki se spoznajo na pravo vedo, da je taka kazen ne samo smešna, ampak tui absurdna. Roman Vodeb je v oddaji Faktor #784 o predsednici DZ Klakočarjevi res izrekel nekaj krepkih, eksplicitnih osebnih mnenj in trditev, ki pa nikakor niso domena prekrška, najmanj pa po Zakonu o javnem redu in miru. V kolikor se je Klakočarjeva počutila užaljeno, ponižano in prizadeto, je imela na voljo edini institut, ki ji je omogočal, da lahko ukrene zoper Vodeba nek kazenski postopek in to je Kazenski zakonik -1 Republike Slovenije, ki ima poglavje Kazniva dejanja zoper čast in dobro ime in konkretna kazniva dejanja Razžalitev (čl. 158), Obrekovanje (čl. 159), Žaljiva obdolžitev (čl. 160), Obrekovanje (čl. 161) in Posebne določbe o pregonu (čl. 168), ki v svojih določilih navaja, da se vsa navedena kazniva dejanja preganjajo na zasebno tožbo, hkrati pa drugi odstavek tega člena pravi, da lahko v nekaterih primerih določeni organi in javni uslužbenci podajo predlog za pregon, razen funkcionarji vlade Republike Slovenije, ki lahko pregon pričnejo izključno na zasebno tožbo.

Ali gre v danem primeru za politični konstrukt, politizacijo policije in zlorabo prekrškovne zakonodaje za določene cilje sedanje politične oblasti, ki več ne skriva, da nas želi povrniti nazaj v čase komunistične diktature? To se sprašuje tudi skupina aktivnih državljanov, kateri Pozivajo tudi vse prizadete, ki so ali še bodo dobili prekrškovne globe zaradi določenih pisanj na družbenih omrežjih, da se obrnejo na skupino aktivnih državljanov, katera vam lahko nudi  podporo pri sestavi zahteve za sodno varstvo, ki je edini in najprimernejši institut v boju proti zlorabi zakonodaje s strani represivnih organov in sedanje politike. Lahko pa pišejo tudi na naš portal: [email protected] 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.