Politično nastavljanje kadrov LMŠ v SDH! Šarec utihnil?

slika: SDH

Kratka vladavina vlade Marjana Šarca, si je leta 2019 prisvojila sam vrh državnega gospodarstva SDH, za kar je morala najprej umakniti dotedanjo predsednico uprave Lidijo Glavina. Razkriva SIOL.

Glavini 60.000 evrov, na vrh SDH pa ljudje iz LMŠ?

Takratni nadzorni svet SDH je bil zelo kooperativen. Z Glavino so v začetku aprila 2019 sklenili sporazum o odstopu z mesta predsednice uprave in zaposlitvi na mesto svetovalke uprave, za slabih 11 tisoč evrov bruto plače. Glavina je nato sredi julija 2019 dobila zaposlitev v državnem GEN Roberta Goloba, SDH pa ji ob tem izplačal še 60 tisoč evrov odpravnine. Ob tem se tako v vlogi nadzornega sveta, ki je z Glavino sklenil sporazum, kot v vlogi uprave, ki je je zaposlila in ji drago plačala za odhod, pojavlja ime Igor Kržan.

Seveda se pri tem pojavlja vprašanje zakaj je Glavina mogla oditi in ali je bil tak velik odškodninski znesek dogovorjen? Vse skupaj se je dogajalo v ozadju, vse do zdaj, ko se pričakuje končno poročilo protikorupcijske komisije. A medtem se je spremenila zakonodaja in KPK ni več pristojna za ugotavljanje korupcije, zato se bodo z njenimi ugotovitvami ukvarjali drugi organi pregona. Piše Siol.net, po poročanju Planet TV.

Zanimivo pri vsem tem je to, da so levi mediji ob tej novici povsem utihnili. Oglasil se ni niti nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ne kateri drugi predstavniki iz LMŠ, ki so vedno najbolj glasni pri “praviučnosti”. Tudi poslanci Levice, ki jih denarni tokovi in zapposlovanja po politični poti vedno skrbijo, so utihnili.

In taki, bi nam radi vladali?

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.