Politika diskvalifikacij. Dejan Karba bi se rad znebil Franca Jurše

Nekdanji novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba je s svojim zapisom, namenjenem prijatelju, dodobra razkril, kako deluje slovenska politika.

POGLEJTE KAKO DELA GLOBOKA DRŽAVA

Ko ti gre nekdo na živce, ker seveda ni “tvoj”, se ga diskvalificira na prefinjen in zvit način. Najprej se vzpostavi neko iniciativo, katere delovanje je “povsem naključno”, osredotočeno na točno določenega posameznika, nato pa se prične na takšen in drugačen način nanj sistematično vršiti pritisk.

Nekdanji (seveda neuspešni) kandidat za župana na listi SD Dejan Karba je s svojim prijateljem diskutiral glede načina diskvalifikacije vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše. Predlagal mu je namreč vzpostavitev prleške iniciative, katere smoter bi bil jasen – usmerjen v blatenje poslanca, ki si je nedavno ob obrazložitvi glasu za izvolitev ministra za digitalizacijo Marka Borisa Andrijaniča drznil spregovoriti o pritiskih, ki jih je deležen s strani opozicijskih strank. Piše Nova24TV.

“A obstaja kakšna možnost, da se naredi kakšna prleška iniciativa za odvzem prleške pripadnosti, pustiva ob strani Štuheca, ki ni jeziček na tehnični, je pa bolan jezik, da se sproži v javnost vsaj informacija oz. iniciativa za razmišljanje in javni diskvalifikacijo. Hvala in lep pozdrav Mitja. P.S. Govorim o Jurši,” je Karba izpostavil v zapisu, ki je bil namenjen njegovemu prijatelju.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.