Za Aleksando Pivec je bila sporna degustacija vin, Za Tanjo Fajon, ne!

Fajon tanji

Etični kodeks za poslanke in poslance namreč pravi, da poslanec opravlja svoje delo vestno in za to ne sprejema nobenih plačil, daril in drugih ugodnosti.

Eni lahko, drugi ne smejo

Tak etični kodeks, da poslanec opravlja svoje delo vestno in za to ne sprejema nobenih plačil, daril in drugih ugodnosti, očitno velja samo za ene, drugi pa se lahko nacejajo in hranijo brezplačno, kot je to počel tudi minister SD, Dejan Židan in kot to počenja tudi Tanja Fajon. Ona pač lahko. pri Aleksandri Pivec, pa je bil to problem?

Slika: Družbeno omrežje

Res je, Ravno zaradi tega je nekdanja ministrica Aleksandra Pivec drago plačala, protikorupcijska komisija je namreč ugotovila, da je kršila integriteto, etični kodeks vladnih funkcionarjev in prepoved oziroma omejitve sprejemanja daril v javnem sektorju. Nad Pivčevo so leteli očitki, da je za tako majhen znesek (250 evrov) smešno ustvarjati afero, češ da se dela vihar v kozarcu vode za majhne zneske, veliki kriminal pa gre mimo, a gre tukaj za popolnoma enako stvar. Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Robert Šumi je takrat dejal, da “znesek tukaj ni pomemben, ko sprejmeš nekaj, česar ne smeš, je potem nepomembno, koliko to stane.

In če veljajo enaki vatli za ve, zakaj nebi veljali za Tanjo Fajon? Je ona mogoče zavrnila uslugo brezplačne degustacije vin in sama plačala račun? Saj več kot očitno drugim ni omogočeno brezplačno degustirati v vinarni Zaro.

Tanja Fajon je zagotovo degustacijo sama plačala, ja, če verjamete v Božička. Slišimo vas, Tanja Fajon! Pa na zdravje ob novem brezplačnem nacejanju?

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.