Politizirana RTV? Goran Forbici od Roberta Goloba zahteva zvišanje RTV naročnine.

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Saj ni res pa je. Po tem, ko so levičarske struje, zakrinkane v nevladnike, prevzele RTV Slovenijo in je padla tudi gledanost, si od vlade sedaj želijo še zvišanje RTV naročnine.


Po tem, ko so se novi vodilni na RTV dodobra skregali, odstopili so namreč Simon Kardum, Zvezdan Martić in Andrej Trček. Upravo pa vodi kar vršilka dolžnosti Natalija Gorščak, bi na RTV povišali še RTV naročnino.

A tu so katastrofalni rezultati gledanosti. Maja letos (delovni dnevi  med 17. in 24. majem) si je  TV Dnevnik povprečno ogledalo pičlih 4,25 % oziroma 17,2 % tistih, ki so bili takrat pred malimi zasloni. Kako uničujoče so številke, pove podatek, da je nekoč gledanost znašala nad 30 % tistih, ki so bili pred malimi zasloni. Še lansko leto je  TV Dnevnik gledalo 21 % gledalcev.

Rekordno nizko gledanost beležijo tudi Odmevi, ki jih vodijo Igor Bergant in Tanja Starič, ob sodelovanju z Rosvito Pesek. Odmeve je maja letos po poročanju Reporterja gledalo le še 11,2 % tistih, ki so takrat sedeli pred  televizijo. Maja lani je Odmeve gledalo le 13 %. Za primerjavo,  v času vlade Janeza Janše si je Odmeve ogledalo 22 % gledalcev.

Sicer je pa Forbici, očitno le kratke pameti. Dejal je namreč, da  če bi bil dvig, maksimalen, 10-odstoten, na eni strani ne znese več kot kavo na mesec, po drugi strani pomeni samo tretjinsko uskladitev z inflacijo. Primerjati prisiljeno naročnino, na nekaj, kar ljudje ne gledajo s kavo, je povsem nesmiselno, predvsem pa žaljivo za ljudi. O tem, da gledanost vztrajno pada, da se najde služba za odpisane levičarske aktiviste, kot sta Marcel Štefančič in Franci kek, pa še kdo bi se našel, pa nič.

VREME

Maribor
oblačno
63%
2km/h
89%
29°C
31°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.