Revizija odmevne afere Litijska, naj bi obremenila prav Švarc Pipanovo?

Ugotovitve revizije, afere sodna stavba naj bi prinesle  velik zasuk. Povsem naj bi bili razbremenjeni sumov  zaposleni, Revizija pa naj bi obremenila prav nekdanjo ministrico Dominiko Švarc Pipan?


Portal Preiskovalno, naj bi odkril skrivni dokument, ki ga nekdanja ministrica Dominika Švarc Pipan ne želi pokazati javnosti.  Dokument bo namreč veljal na sodišču, kot eden ključnih dokazov za razbremenitev tistih, ki so jih mediji in drugi vpleteni, ki so imeli moč, črnili mesece, ne da bi imeli vidno vlogo pri poslu prodaje stavbe na Litijski 51.

Revizija, kot piše portal Preiskovalno.si, naj bi pokazala, da je Dominika Švarc Pipan, nekdanja precej nevljudna ministrica, od začetka sodelovala pri oblikovanju strategij in vseh ključnih odločitvah, vezanih na uresničevanje strategije pridobivanja lastnih prostorov za potrebe pravosodja, in seveda v končni fazi pri oblikovanju in sprejemu odločitve, da se izvede nakup Litijske. Poročilo, ki ga je napisala, pa naj bi bilo povsem drugačno. Organom pregona pa je izročila svoje poglede na nakup, s katerimi naj bi želela prevaliti odgovornost na uradnike.

Dokument razkriva kdo je bil ključen v tej zgodbi in to niso bili zaposleni na ministrtvu za pravosodje, ki so v postopkih, ki plačujejo drage odvetnike in so bili osumljeni kaznivih dejanj. In te ugotovitve jim bodo pomagale na sodišču.

Ena večjih neresnic nekdanje ministrice Švarc Pipanove,  naj bi bila, da sta generalni sekretar Gojkovič in nekdanja vodja Službe za investicije javno šikanirala in mobingirala tri uslužbenke zaradi nakupa Litijske 51. (Izjave so bile del poročila Dominike Švarc Pipan). Vse tri uslužbenke, Lucija Remec, Ana Pirc Bricelj in Špela Kelih, so Dominiko Švarc Pipan postavile na laž, kar sledi iz zapisa sestanka na ministrstvu, ki so ga pridobili na portalu Peiskovalno. Te zadeve so pomembne zaradi ovadb in naznanitev kaznivih dejanj in postopkov, ki tečejo pred več organi.

Bo nekdanja ministrica tudi kazensko odgovarjala?

VREME

Maribor
oblačno
63%
2km/h
89%
29°C
31°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.