zdravko počivalšek SMC
Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, slika: TOPTV.si

Po tem, ko se je včeraj zaključila seja sveta SMC, kjer ni prišlo do pretresov, katere so napovedovali levi mediji, sedaj skušajo nekateri s pritiski doseči, da nekaj poslancev prestopi.

Namigujejo se prestopi poslancev SMC

Razprava sveta stranke SMC je včeraj trajala kar 6 ur. A Počivalšek je dejal, da so “imeli dolgo, odkrito, temeljito razpravo”, da so iskali rešitve, prepričan je, da so dokazali, da se znajo poenotiti v ključnih zadevah. Dejal je, da so na seji sprejeli dva sklepa, in sicer, da nadaljujejo konstruktivno delo v vladi, s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo, in da Počivalšek kot predsednik stranke stranko prenovi, da jo prenovljeno popeljejo na naslednje volitve.

Veliko pa se špekulira o tem, da je Počivalška želel s prestola stranke odstraniti predsednik Državnega zbora Igor Zorčič, ter da bi Janja Sloga najraje videla, zamenjavo na vrhu stranke. Levi mediji, ki so se s SMC ukvarjali bolj, kot z DeSUS-om in je bil odstop Karla Erjavca za njih nekaj običajnega.

Mediji so poročali da so ob Počivalšku v času njegove izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo podpredsednika stranke in predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila, izjav pa nista dajala. zato se že špekulira, da naj bi vsaj Janja Sluga prestopila v drugo stranko. Snubili naj bi jo v SD, pa tudi v SAB.

Zagotovo pa se bodo po tem, ko je stranka SMC včeraj po svetu stranke pokazala enotnost spet nadaljevali pritiski nanjo in “kupovanje” poslancev za ne vem kakšne usluge.

Že videno in prežvečeno?

PM