SIMONA KUSTEC INTERPELACIJA
SIMONA KUSTEC

V državnem zboru se dopoldne začenja izredna seja, na kateri bodo obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec.

Interpelacija zoper šolsko ministrico

Leva opozicija, ne odneha z rušenjem vlade. Tokrat je na tnalu šolska ministrica Simona Kustec iz vrst SMC, odgovorna za izobraževanje, znanost in šport.  Interpelacijo proti ministrici za šolstvo so vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Za razpravo je  predvidenih skoraj 16 ur.

Preberite tudi: V ponedeljek bo na tnalu šolska ministrica Simona Kustec.

Za razrešitev je potrebnih vsaj 46 glasov. Zdaj kaže, da jih predlagateljice, ki imajo same 39 poslancev, nikakor nimajo dovolj. Kustečeva lahko računa na podporo koalicijskih SDS, SMC in NSi. Prvak SNS Zmago Jelinčič je povedal, da interpelacije poslanci SNS ne bodo podprli. Poslanska skupina DeSUS bo svoje stališče predstavila na seji, a vsaj štirje poslanci naj bi glasovali proti intrerpelaciji, le Juri Lep naj bi glasoval za, ali pa se bo vzdržal. Tudi poslanca manjšin interpelacije ne bosta podprla.

Interpelacija tako po vsej verjetnosti, razen če bi se res zgodil kakšen čudež ne bo izglasovana. In še en fiasko kul opozicije bo splaval po vodi.

Interpelacijo bomo spremljali tudi na portalu e-maribor

PM