Ponovno izredno slabe številke! TOLIKO OKUŽB SO NAŠTELI VČERAJ!

Stanje v Sloveniji je ponovno zelo resno. Nove številke so res zaskrbljujoče in ne vlivajo novih upanj v skorajšnji konec.

Neuradni podatki o novih okužbah izredno slabi

Po včerajšnjih informacijah se je v bolnišnicah zdravilo 1074 covidnih bolnikov, od tega jih je 236 potrebovalo intenzivno nego, med njimi je tudi 18-letni bolnik. Tokrat so v Sloveniji našteli preko 4200 novih okužb.

Zaradi primanjkovanja zadostnega števila ustrezno usposobljenega osebja so bolnišnicam na pomoč priskočili študenti zdravstvene nege in medicine – več kot 50 študentov medicine in vsaj 260 dijakov in študentov zdravstvenih srednjih šol in fakultet –, prostovoljci Rdečega križa, v oba univerzitetna klinična centra ter v celjsko in novomeško bolnišnico pa so že prišle manjše zdravstvene ekipe Slovenske vojske.

Z enim odmerkom je po podatkih NIJZ-ja v Sloveniji cepljenih 1.210.122 ljudi oz. 57 odstotkov vseh prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je z enim odmerkom cepljenih 68 odstotkov prebivalcev, med starejšimi od 50 let pa 78 odstotkov. Z vsemi odmerki je cepljenih 1.132.229 oz. 54 odstotkov prebivalcev, med starejšimi od 18 let jih je cepljenih 64 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 74 odstotkov. Z dodatnim odmerkom je medtem po podatkih NIJZ-ja v Sloveniji cepljenih 176.740 ljudi.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.